Търсене

Раздел
  • Продажби
  • Наеми
Търси в описанието
Тип
Област
Локация
Квартал
Цена до
  • От: До:
площ
  • От: До: кв.м.
Опции
ID Оферта
Търсене

Оферта #127

Жилищен комплекс - 2,400,000 €

град Варна / Виница
площ: 4600 кв.м.,
особености само за парцели: Виза, ПУП, В регулация
за контакти: Диана Кирова
тел.: 0886 28 28 28
поща: kirov@kirov.bg

Калкулатор данъци и такси

 
Арт Комплекс„Живата вода” е разположен на 2 км от брега на Черно море, в живописна част от покрайнините на Варна - Виница. Комплексът е предвиден като етнографски комплекс с  целогодишно обитаване именно на това място, поради неговата уникалност, както и благодарение на прекрасниямек и топъл климат, заради съседствотона резерават „АЯЗМОТО” с неговата животворна изворна вода, наречена от древни времена „Живата вода” за да се предоставят оптимални условия за творчество, в условия на добър климат и естествена красота, които са като истинско кътче от Рая.
 
Комплекс „Живата вода” се намира на 150 м. надморска височина В близост до него се намира конна база с конюшня и стадион за конни състезания, розариум,  ботаническата градинана град Варна. Комплексът е проектиран в средиземноморски стил и сградите са изградени откамък, в комбинация с дърво с уникални фасади и екстериор.Височината на стаите е 2,80 м. Довършителните работи на трите сгради, въведени в експлоатация са изпълнени перфектно. Апартаментите имат отлична дограма и е предвидено да се отопляват с климатици.
 
Сграда А. В нея се намират 20 едностайни апартамента с хол, просторна спалня и баня в класически стил. Апартаментите са с площи от 50 до 80 м2. Два от апартаментите на първият етаж имат индивидуални дворчета от по 33 м2. Към всеки от апартаментите на третия етаж има самостоятелна тераса на покрива с площ равна на апартамента, с уникална морска панорама, даваща невероятна творческа атмосфера, която заслужава да бъде видяна.
 
Сграда Б. В нея се намират 6 тристайни апартамента, състоящи се от: хол, 2 спални и 2 бани, с площи 110-120 м2. Два от апартаментите на първия етаж имат собствено дворче с площ от по 33 м2. Към всеки апартамент на третия етаж принадлежи самостоятелна панорамна тераса на покрива с площ равна на апартамента.
 
Сграда В. Състои се от 3 просторни студия с площ 50 м2, като всяко има тераса с  площ около 45 м2.
 
Има и две конферентни зали, с обща площ ок. 120 м2. предвидени за кинозала или други цели / лекарски и стоматологичен кабинет, спа център/.
 
Общата застроена площ на всички апартаменти е 3620м2.
 
След продажбата на всички апартаменти за инвеститора остава собственост – 2 басейна, 2 бара, недовършено помещение за /спа център, училище по изкуства, стоматологичен кабинет, лекарски кабинет, руска баня, кинозала/, недовършен бл.Г,
площадки, паркинги, зелени площи.
 
Сграда Г е незвършена, с изградена кота „0” с всички подземни комуникации. По проект тя е с площ от 500 м2. Предвидена е за училище за народни занаяти и изкуство. В нея е проектиран ресторант с вътрешна зала за 50-60 души (за зимата) и тераса за допълнителни местаза 30-40 човека, лекарски кабинети и спа център.
 
Имотът има собствено захранване с питейна вода от централен водопровод, собствен трафопост, канал за отпадни, мръсни води.
Има направени геоложки проучвания, които са с перфектни показатели.
 
Ваканционното селище  „ЖИВАТА ВОДА” се намирав границите на град Варна, в най-новата част на квартал Виница, застрояването на което е стартирало със строителството на крайградски къщи, в средиземноморски стил, които в началото са били на земи в селишно образование до кв.Виница и са одобрени за приемането им в границите на Варна преди повече от 5 години.
 
Разстояние до автобусна спирка на градскиятранспорт е 400 м.
Разстояние до КК”Свети Константин и Елена” - 3 км.
Разстояние до Операта и Държавния театър - 8 км.
Разстояние доКК" Златни пясъци "- 8 км.
Разстояние дожп гара Варна- 10 км.
Разстоянието доаерогара Варна- 14 км.
 
Цената на комплекс „Живата вода  е  2 400 000 евро.
 
Продаваме и находящ се непосредствено пред Живата вода парцел в регулацията на кв.Виница, град Варна с площ от 2640  м2. Всички централни комуникации са в имота, електроснабдяване, водоснабдяване и канализация. Парцелът граничи с комплекс Живата вода. Три от границите му са път. Парцелът е с морска панорамна гледка. Показатели на подробния устройствен план: Устройствена зона: СОП - за обслужващи и производствено складови дейности. Максимална плътност на застрояване  60% ( това означава максимално 60%) Коефициент на интензивност Кинт <3,5 ; ( умножен по площта на имота дава максималната разгърната застроена площ на сградата, която може да бъде построена) Минимална зона за озеленяване 30%. Свободно застрояване с етажност до 12 етажа    
 
Цена на парцела – 160 000 евро.

В проекта на комплекс “Живата вода” е предвидено застрояване на учебна база за занаяти, тип университет, с площ от 4 000 м2 РЗП. Основите й са положени.